‘Tour de Bollenboer’ Duin en Bollenstreek

Het zijn spannende tijden voor agrarische bedrijven in Nederland. Met de provinciale statenverkiezingen in het vooruitzicht organiseerde de SGP afgelopen donderdag de ‘Tour de Boer Duin en Bollenstreek’, een avond voor agrarische ondernemers, politici en belangstellenden om in gesprek te komen over de lastige vraagstukken waarmee de ondernemers te kampen hebben bij hun bedrijfsvoering.

In De Proeverij aan de Bondstraat in Lisse spraken Eerste kamerlid en Oud Lisser Peter Schalk (SGP) en de provinciale statenleden Nico de Jager en Gerard van de Breevaart met boeren en kwekers uit de regio over actuele thema’s in de sector.

De sector werd deze avond goed vertegenwoordigd door Bas Duineveld (eigenaar veehouderijbedrijf en bestuurslid LTO Noord , Duin en Bollenstreek), Johan Verschoor (biologisch melkveehouder en lid hoofdbestuur KAVB Kon. Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur), Willem-Jan van Graven (melkveehouder) en Wim van Haaster (bollenkweker). Zij namen de aanwezigen mee in de lastige vraagstukken waar zij bij hun bedrijfsvoering mee te maken krijgen. Onderwerpen als stikstofproblematiek, faunabeheer, energietransitie en huisvesting kwamen uitgebreid naar voren.

Waar het voor de ondernemers een avond was om hun hart te luchten en hun zorgen te delen, was het voor de SGP statenleden een uitgelezen mogelijkheid om kennis op te doen. Kennis die zij kunnen gebruiken bij het maken van beleid en bij de aankomende coalitieonderhandelingen in de provincie, waar deze onderwerpen hoog op de agenda zullen staan.

Het was voor de aanwezigen een waardevolle avond waarbij in ieder geval duidelijk werd dat de SGP net als de ondernemers hart heeft voor de sector en er alles voor zal doen om het karakter en de cultuur van onze prachtige  Bollenstreek tel behouden.

SGP statenlid Gerard van de Breevaart
SGP statenlid Nico de Jager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *